ABD, (DHA) - HARVARD Üniversitesi ve Mass General Brigham öncülüğünde yapılan yeni bir araştırmaya göre, haftada iki veya daha fazla kez yoğurt yemenin kolon kanseri riskini düşürebileceği öne sürüldü. Yoğurdun, bağırsaktaki faydalı bakterileri destekleyerek özellikle agresif kolorektal kanser türlerine karşı koruyucu bir etki sağladığı belirtildi. Uzmanlar, yoğurdun içerdiği probiyotiklerin bağırsak mikrobiyomunu olumlu yönde değiştirdiğini ve kanser gelişimini önleyebileceğini vurguladı. Çalışmaların devam ettiğini belirten araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin kanser riskini azaltmada kilit rol oynadığını söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir
Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir
ABD, (DHA) - HARVARD Üniversitesi ve Mass General Brigham öncülüğünde yapılan yeni bir araştırmaya göre, haftada iki veya daha fazla kez yoğurt yemenin kolon kanseri riskini düşürebileceği öne sürüldü. Yoğurdun, bağırsaktaki faydalı bakterileri destekleyerek özellikle agresif kolorektal kanser türlerine karşı koruyucu bir etki sağladığı belirtildi. Uzmanlar, yoğurdun içerdiği probiyotiklerin bağırsak mikrobiyomunu olumlu yönde değiştirdiğini ve kanser gelişimini önleyebileceğini vurguladı. Çalışmaların devam ettiğini belirten araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin kanser riskini azaltmada kilit rol oynadığını söyledi.
Kaynak: DHA
En Çok Okunan Haberler